НОВИНИ

Каракачанов: До края на годината ще има договори за нови изтребители

До края на годината се очаква да бъдат сключени договорите за купуване на новите изтребители, които ще заменят МИГ-29. Това заяви във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

каракачанов края годината договори изтребители
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 27.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По думите му, в конкурса за купуване на бойни самолети участват седем фирми от пет държави. Каракачанов допълни още, че първите изтребители ще пристигнат у нас до две години.

В старата столица министърът заяви, че е поискал ДАНС да даде отговор кой разпространява информацията, че правителството умишлено избива животните в Странджа, с цел обезлюдяване на района и заселването му с мигранти.

Красимир Каракачанов заяви още, че в понеделник ще си направи тест за наркотици заради изказванията на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, че той приема прахообразни вещества.

Министър Каракачанов коментира и напрежението между лидерите на "Атака" Волен Сидеров" и на НФСБ Валентин Касабов, като по думите му управляващата коалиция е стабилна и конфликтът няма да се отрази на работата на правителството.

Красимир Каракачанов: В края на краищата ние не можем да бъдем еднакви и заради странични неща да си създаваме странични проблеми. Единствените неща, по които трябва да работим, са тези, заложени в програмата. Не е имало кой знае какъв конфликт, има някакви престрелчици между трите партии, няма проблеми за усмиряване, трябва повече диалог между формациите в патриотичния блок и по-спокойни разговори и биха дали повече резултат!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руският рокерски клуб „Нощните вълци“ отвори клон в Словакия
Руският рокерски клуб „Нощните вълци“ отвори клон в Словакия
Експозиция на костюми от българското кино в Националния исторически музей
Експозиция на костюми от българското кино в Националния исторически музей