НОВИНИ

Каракачанов подкрепи граничарите, обвинени за убийството на турски бракониер

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изрази подкрепа за граничните полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков. Те бяха обвинени в началото на 2017 г. от турския наказателен съд, че на 17 април 2008 г., когато турска лодка навлиза в българските териториални води, при опит за арест прострелват смъртоносно един от рибарите-бракониери.

каракачанов подкрепи граничарите обвинени убийството турски бракониер
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 17.10.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Всички достойни българи, които с оръжие в ръка изпълняват и са изпълнявали своя дълг в защита на границите на България, имат моята безусловна подкрепа, пише Каракачанов на страницата си във Фейсбук.

Още миналата година, когато Турция поиска екстрадицията им, ВМРО обяви, че няма да допусне българските граничари да бъдат предадени на турския съд.

Каракачанов е категоричен: Ако сега се наложи, ще ги прибера в Министерство на отбраната, за да бъдат защитени. Ще направя всичко по силите си, за да не бъдат предадени на чужда държава. Тези български мъже заслужават награда, защото са изпълнявали своя служебен дълг, защитавайки границите на Родината.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха процеса по ликвидацията на Олимпик
Отложиха процеса по ликвидацията на "Олимпик"
Тютюнопроизводители протестираха срещу обложени с данък субсидии
Тютюнопроизводители протестираха срещу обложени с данък субсидии