НОВИНИ

Каракачанов: Преговорите за увеличение на заплатите са в напреднал етап

На Морската гара във Варна тържествата, посветени на 138-та годишнина от създаването на военноморския флот завършиха с тържествен ритуал по вдигане на флаговете на военните ни кораби. В присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха връчени офицерски звания и дипломи на курсантите от Випуск 2017-а на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 13.08.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Каракачанов съобщи, че преговорите с министерството на финансите за увеличение на заплатите в армията са в напреднал етап. Той уточни, че при гласуването на бюджета през есента ще стане ясно с колко точно, но дотогава той имал и други идеи за постъпления в бюджета.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Има немалко резерви в министерството на отбраната. Абсолютно ненужно изтичат пари, а в същото време не се реализират приходи от дейности, които могат да вкарат реални приходи в бюджета. И тогава, когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за бюджета, с много по-голямо основание и няма кой да ни откаже. Ще искаме увеличение на заплатите.

Министърът на отбраната допълни, че проведените учения през тази година са доказали, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство. Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени откриха ключа към щастието
Учени откриха ключа към щастието
Граждани недоволстват от проверките в Слънчев бряг (ВИДЕО)
Граждани недоволстват от проверките в Слънчев бряг (ВИДЕО)