НОВИНИ

Каракачанов разпореди проверка за рухналата стена, която уби човек в Хасково

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка за рухналата стена, която снощи уби човек в Хасково. Тя трябва да установи дали някоя от структурите носи персонална вина за трагичния инцидент. Днес стана ясно, че загиналият е 57-годишен мъж. Разследването е поето от Военната прокуратура в Пловдив.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
17:25, 20.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Имотът е с отпаднала необходимост от 2001 година. На 15 март министърът на отбраната е издал заповед за пристъпване към процедура за събаряне.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закона ние сме длъжни да имаме 3 оферти. Това е според закона, тоест по изискванията за малките обществени поръчки. Това всъщност е един малшанс, защото действително е пристъпено към процедура по събарянето.

Стената-убиец взема втора жертва. Няколко пъти от общината са подавали сигнали до Министерството на отбраната. Освен обезопасителни ленти, е имало и табели, които обаче изчезнали.

Митра Жекова: Преминете от другия край - така пишеше, а пък сега ги няма, махнали са ги.
;
Радослав Петров: Цялото поделение е опасно, дори преди един месец откриха труп от долната страна на поделението, вътре в това изоставено поделение, на следващата здравата част на стената се вижда в какво състояние е, аз от тук я виждам как е огъната насам.

Хората разказват, че бившата казарма често става обект на ромски набези. Въпрос на време е да рухне и друга част от стената, която също е опасна. Каракачанов призна, че в страната има много необитаеми бивши казарми.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Ние имаме огромни проблеми с тях, тъй като Законът не ни позволява ние да пристъпим към самостоятелни действия.

Разпоредена е проверка, която да установи какво е състоянието на сградния фонд с отпаднала необходимост за Българската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7-годишно дете загина в катастрофа в Бургас
7-годишно дете загина в катастрофа в Бургас
Велопоход Русе - Гюргево, посветен на Априлското въстание
Велопоход Русе - Гюргево, посветен на Априлското въстание