НОВИНИ

Незаконните къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат съборени

Незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново да бъдат съборени в кратки срокове, разпореди вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той направи проверка в селото след снощния протест срещу побоя над военнослужещ от двама роми. Протест във Войводиново е насрочен и за тази вечер.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:00, 08.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Вицепремиерът Каракачанов ръководеше щаба, който решава какви мерки за сигурност да се предприемат, за да се тушира напрежението сред местните.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Тяхно право е да протестират. Моят апел към тях е да не търсят саморазправа. Има си органи на реда.

Каракачанов обеща бързи действия, които ще покажат, че държавата си е на място. След заседанието на щаба военният министър инспектира и постройките в ромската махала.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Залепени незаконна до незаконна постройка, залепени кокошарник до кокошарник. Тук не можеш да прецениш колко са точно жилищата, колко са точно хората. Всички са абсолютно незаконни.

Според вицепремиера пострадалият 33-годишен военен е със средна телесна повреда. Остава под наблюдение в пловдивската втора градска болница. Утре му предстоят лицеви операции.

Бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада Специални сили: Неприятен инцидент, но брутално професионално, защото военнослужещият е изненадан в гръб. Всъщност неговото яке е използвано, така че главата и ръцете му да бъдат вързани и е удрян по най-зверския начин.

След протестната вълна снощи живеещите в ромската махала на Войводиново са напуснали къщите си. На място остават полицейски патрули.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блъснаха 11-годишно дете на пешеходна пътека
Блъснаха 11-годишно дете на пешеходна пътека
Екстремен студ и сняг блокираха градове в Европа
Екстремен студ и сняг блокираха градове в Европа