НОВИНИ

Национална дарителска кампания ще събира пари за паметник на Левски в Русе

Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе вече се набират чрез национална дарителска кампания. Монументът ще струва около 130 хиляди лева, а родолюбивите българи ще имат възможност да дадат своя принос по различни начини.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
12:37, 08.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

До момента в сметката за построяването на паметник на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лева. От тях 20 хиляди са осигурени от община Русе, останалите са от дарители. Най-разпространеният начин за набиране на средства е чрез продажбата на специално отпечатани пощенски картички с проекта за паметник.

Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на паметник на Левски: С тази картичка, на стойност 2 лева, смятаме да се опитаме чрез различните клубове... и училищата, и университетите, да направим съпричастни нашите най-млади съграждани.

Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на благодарност за своя жест специални грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лева за изграждането на монумента, ще се получат макет на бъдещия паметник на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лева - ще бъдат изписани върху специална плоча.

Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на паметник на Левски: Идеята е изграждането на паметника на Левски и фондонабирането съответно за него да бъде и възпитателно, да бъде и някаква допълнителна школа по родолюбие.

Фенклубовете на големите отбори у нас също ще бъдат поканени да се включат в родолюбивата кауза. Заедно с тях ще бъдат организирани събития, за да се съберат повече средства за построяването на паметника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Босна задържаха мигранти с фалшиви български паспорти
В Босна задържаха мигранти с фалшиви български паспорти
След протеста във Войводиново: Извънреден щаб решава какви мерки да се вземат
След протеста във Войводиново: Извънреден щаб решава какви мерки да се вземат