Караоке такси вози пътници срещу песен

В украинския град Виница може да пътувате с такси безплатно, ако изпеете любимата си песен.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:23, 29.10.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още
Андрей Турко, шофьор на такси: Това е караоке такси. Пътуването ви ще бъде абсолютно безплатно, ако се съгласите да пеете.

Запознайте се с Андрей - той е шофьор на едно необикновено, караоке такси. И първото, което тук ви питат не традиционното "За къде", а "Ще попеете ли?" Оказва се, че доста хора приемат идеята на драго сърце. И след това никак не съжаляват.

Тетяна Беретска: Давам пет звезди на това пътуване! То беше необикновено, свежо, удобно. Беше наистина чудесно.

Андрей записва изпълненията на клиентите си, а след това ги качва в популярна интернет платформа, разбора се, с тяхното позволение. А идеята е не само забавление за клиентите, но възможност за изява на скрити таланти.

Андрей Турко, шофьор на такси: Интересно ще ми бъде да покажа хора, които имат талант, да им дам възможност за минута слава. Когато мислиш по този начин разбираш, че можеш да дадеш тласък на творчеството им - има хора, които има скрити заложби - може би са писали стихове, или пък композират музика. Предлагам на хората възможност за изява, платформа.

Колоритният Андрей е участник в множество шоу-програми, пише стихове и музика. Караоке таксито много наподобява на формат от американско телевизионно шоу. Андрей обаче пояснява, че той не кани известни хора и звезди, а иска да създаде платформа, която да дава възможност на млади и непопулярни имена да се изявяват, да си сътрудничат и да се развиват.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пирогов отбелязва световния ден за борба с инсултите с безплатни прегледи
"Пирогов" отбелязва световния ден за борба с инсултите с безплатни прегледи
УЕФА ще оповести какво е наказанието за България след расисткия скандал
УЕФА ще оповести какво е наказанието за България след расисткия скандал