НОВИНИ

100 стихотворения и 100 карикатури в книгата "Резил в движение"

"Резил в движение". Така се казва книгата, в която са представени 100 сатирични стихотворения със 100 карикатури към тях. Творбите показват недъзите на действителността ни. Почитателите на литературата се срещнаха с автора на илюстрациите Калин Николов тази вечер в клуба на Асоциацията на софийските писатели. Стихо-грамите са дело на един от най-талантливите български сатирици - Тодор Климентов, който вече не е между живите.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
23:00, 24.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
100 стихотворения 100 карикатури книгата резил движение

Наричат Тодор Климентов: "Шекспир на българската епиграма". Освен политиката често осмива и любовта. А неговият отговор на въпроса "жените или виното има превъзходство? - Зависи от годината на производство!"

Захари Иванов - издател и редактор: Тодор Климентов живя един романтичен, но труден живот и през цялото време се отнася с усмивка и насмешка към това, което става около него, около нас и в нас.
;

Изложбата е с благотворителна цел, а идеята на организаторите е да предизвикат нашата усмивка в трудните времена, в които живеем.

Захари Иванов - издател и редактор: Тази изложба не осмива, а се надсмива над всичко около нас, в нас.
;

Всички присъстващи получиха дружерски шарж от автора на карикатурите - Калин Николов. Той признава, че обича да рисува, но не иска цял живот да прави едно и също и да превръща изкуството в своя професия.

Калин Николов - карикатури: Пример ми е Рембо, които 16 - годишен хвърля една гениална стихосбирка и след това до края на живота си не пише.
;

100 епиграми, 100 илюстрации в стохиляден тираж. Една изложба и една книга - "Резил в движение," осмиващи човешката глупост, политиката и цялата ни действителност или както казва Тодор Климентов: Мила родино, ти си земен рай!, но народър най-добре си знай!"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на пострадалите в катастрофата в Унгария търсят съдействие от омбудсмана
Близки на пострадалите в катастрофата в Унгария търсят съдействие от омбудсмана
Дете почина след инцидент в училище
Дете почина след инцидент в училище