НОВИНИ

Къде ще почиват българите през септември

По-голямата част от българите са избрали да почиват у нас през септемврийските празници около 6-ти и 22-ри. Втората най-търсена дестинация е Гърция. Това показват данните на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Цените на почивките през септември са същите като през миналата година, или малко по-високи.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:26, 30.08.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От 49 лева нагоре тръгва цената на тридневните почивки по Черноморието за почивните дни от 3-ти до 6-ти септември, показват данните на туроператорите. Най-изгодните оферти са за малките морски градчета, най-скъпо ще ви излезе почивката в големите курорти.

Ако решите да тръгнете към Гърция си пригответе най-малко 179 лева на човек, а в Италия почивката ще ви струва около 900 лева. Според туроператорите интересът е голям и още отсега местата за края на септември са на привършване. Завръща се и интересът към Турция.

Байко Байков: "Разбира се, най-много българи ще почиват в България, но извън България, това са Средиземноморските дестинации - Гърция, Италия, Испания както и някои други по-неочаквани съседни на нас страни. Тази година цените са същите и дори с едно съвсем леко увеличение по отношение на средиземноморските дестинации. Като цяло спрямо активния сезон, цените са с 20-30% по-ниски".
;

Когато почиват, най-голяма част от разходите на българите отиват за храна и транспорт, показват данните на националната статистика.

Силен летен туристически сезон отчита у нас и министерството на туризма, като ръстът спрямо 2015 г. е близо 20 на сто. Данните потвърдиха и от Комисията за защита на потребителите, която следи за нередностите по хотелите у нас.

Димитър Маргаритов: "Контролът е все по-засилен, броят на нашите проверки се увеличава. Тенденцията е към намаляване на общия брой нарушения, които ние констатираме и съответно санкционираме".

Направените проверки от началото на лятото са около 3000 като в близо 8% от случаите има нарушения. Инспекциите ще продължат до края на сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светилището на Деметра и Персефона в Созопол
Светилището на Деметра и Персефона в Созопол
Лагера протестира срещу организация на движението в квартала
"Лагера" протестира срещу организация на движението в квартала