НОВИНИ

Отварят булевард "Владимир Вазов" на 13 септември

Движението по софийските булеварди "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе" ще бъде пуснато на 13 септември. Това заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, която днес провери изпълнението на ремонта. По думите ѝ реконструкцията се движи по график, въпреки че обектите са сложни и включват ремонтирането на мостове, надлези и подлези.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:39, 30.08.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

16 милиона лева струва реконструкцията на двата участъка, които са с дължина малко над 6 километра, и макар крайният срок за приключване на обектите да е 15 септември, кметът на София увери, че булевардите ще бъдат отворени за движение няколко дена по-рано.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столичната община
"Този много тежък обект, особено за влизането и излизането от София трябва да бъде готов преди 15 септември и то със съответното качество, така че към този момент работата върви нормално."

Кметът на София заяви, че на ремонтираният участък на булевард "Владимир Вазов" ще бъдат поставени и камери за скорост. Освен подмяна на асфалта, реконструкцията включва и ремонт на подлезите и надлезите, така че рисковете от инциденти да бъдат сведени до минимум.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столичната община
"По желание на гражданите поставяме и повдигнати пешеходни пътеки с цел по-голяма безопасност за пешеходците. Надявам се обаче да има все повече дисциплинирани шофьори и да не се стига до това."

Фандъкова допълни, че към този момент работата по всички строителни обекти в столицата се изпълнява в срок. Очаква се до края на седмицата да приключат и строителните дейности по моста над булевард “Цариградско шосе” и движението да бъде облекчено.

Глоба от над 100 хиляди лева за забавяне на строителните дейнсоти ще бъде наложена на фирмата, която беше ангажирана с ремонта на булевард "Витоша" в столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова. Точният размер на санкцията ще стане ясен след експертна оценка от лабораторията към Института по пътни технологии към агенция "Пътна инфраструктура". Забавянето е възникнало заради забележки към качеството на работата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсват свещеници в малките населени места
Липсват свещеници в малките населени места
Приторитетите на ГЕРБ за новия политически сезон
Приторитетите на ГЕРБ за новия политически сезон