НОВИНИ

Утре избират нов временен кмет на "Младост"

Хаосът в район "Младост" се задълбочава, предупреди председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Заради проблемите там днес беше свикан разширен правен съвет, който обсъди възможните изходи от безпорядъка в района. Утре на заседанието на Общинския съвет трябва да бъде избран нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:18, 30.05.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Общинският съвет трябва да избере нов временен кмет на район Младост, защото вече изтича предизвестието за напускане на Владимир Клисуров. Той беше избран за кмет след ареста на Десислава Иванчева, по нейно желание. Клисуров обаче се отказа от поста и в момента хаосът е пълен, каза Елен Герджиков пред медиите.

Ситуацията наистина е тревожна, тотален безпорядък, сътворен сред каскада от административни актове.

Утре Общинският съвет ще трябва да избира нов кмет сред действащите заместник-кметове. Но все още не е ясно кои от тях са назначени легално. Заместник-кметът Румен Русев беше уволнен от Иванчева, но заповедта за отстраняването му най-вероятно не е легитимна, защото е издадена от ареста. А по време на краткото си управление Клисуров е издал друга заповед за назначаването на ПР-а на Иванчева - Петър Кърджилов за зам.-кмет на района.

Въпросната заповед ни беше предоставена, тя разбира се както всичко продуцирано в района има своите недостатъци, но така или иначе, след като в последния момент, преди да изтече неговото предизвестие, назначава Кърджилов, изразява неговата воля кой иска да продължи функцията на зам. кмет на район Младост.

Кърджилов е най-изявеният защитник на арестуваната Иванчева. Все пак ако никой не е избран с легални документи за заместник-кмет, общинският съвет няма да има полезен ход и казусът отново ще остане отворен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София ще ограничава външната реклама в града
София ще ограничава външната реклама в града
Задържаха престъпна група в момент на продажба на кокаин у нас
Задържаха престъпна група в момент на продажба на кокаин у нас