НОВИНИ

Хиляди туристи на фестивала НОЩ-Пловдив

Голям интерес предизвикаха събитията в първата нощ от 12-то издание на традиционната за Пловдив Нощ на музеите и галериите. Програмата тази година включва 140 събития на 70 различни места в целия град.

bnt avatar logo
от БНТ
09:33, 24.09.2016
10042
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Още в късния следобед на първия от двата фестивални дни улиците в Стария град и центъра започнаха да се изпълват с хора. Към полунощ хиляди любопитни погледи се опитваха да надникнат в галерии, музеи, кафенета, клубове и дори обществени сгради , които отварят врати за Ноща с вход свободен.

Адам от Ковънтри
За първи път съм тук, но вече съм влюбен в него. Бях на нощното кино - видях модерни, съвременни филми. Учеща се, че града живее. Страхотно е, обичам Пловдив

В Етнографския музей се извиха опашки от желаещи да се докоснат до пушки кремаклийки от 18 век, принадлежали на български хайдути.

На Небет тепе вниманието на посетителите привлече художествена инсталация, в изграждането на която можеха да се включат и зрителите. Проектът се изпълнява от ученици, които учат в художествените училища в страната.

Ежегодно в Пловдив за двата дни на ноща идват около 60 хиляди туристи. Тази година община Пловдив очаква тази цифра да бъде подобрена. Ако сме успели да привлечем вниманието ви, елате и вие тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Созопол учредиха Световната лига по футбол за хора с уврежания
В Созопол учредиха Световната лига по футбол за хора с уврежания
Нощ на Самоводската чаршия във Велико Търново
Нощ на Самоводската чаршия във Велико Търново