НОВИНИ

Хора от Благоевградско търсят помощ от националния омбудсман

Загуба на жилище и имоти след дълги съдебни спорове, нужда от социални услуги и помощи са основните проблеми, които поставиха днес пред националния омбудсман - Мая Манолова, хора от Благоевградско. Много от хората търсеха съдействие от омбудсмана, за да бъдат настанени в Център от семеен тип. Други пък очакваха да се обърне внимание на молбите, които подават от години срещу високите сметки на монополните дружества.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 26.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Вангелия Давмянова каза, че с решение на съда преди 3 години е загубила семейното жилище на родителите си в село Рилци. Разказа, че хора от селото ѝ помагат с дрехи, храна, получила е и подслон.

"Ваше ли беше това жилище?"

"То беше ниски стаички, но беха удобни, аз съм живяла там 50 години и накрая аз излезах на улицата."

Семейство от Перник също очаква да получи помощ, защото няма къде да живее. Заради все повечето случаи на хора без дом Мая Манолова каза, че държавата трябва да поеме отговорност за тези хора.

"Ще настоявам и държавата да се включи за заплащане на делегирани дейност, така че във всеки един областен град да има кризистен център и Дом за временно настаняване именно за хора без покрив над главата", заяви тя.

Манолова каза още, че държавата трябва да поеме ангажимент и към бедните хора, които нямат лични документи, постоянен адрес и не могат да получат социални помощи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ отмени още забрани срещу Куба
САЩ отмени още забрани срещу Куба
В Благоевград наградиха най-добрите писма до Дядо Коледа
В Благоевград наградиха най-добрите писма до Дядо Коледа