НОВИНИ

Хората с увреждания се нуждаят от съвременна рехабилитация

47-годишната Росина Русева от Варна, която страда от церебрална парализа, прави първите си крачки след лечение в полска клиника. От там са й препоръчали да продължи раздвижването с така наречения вертикализатор. Оказало се обаче, че във Варна такъв апарат има само за деца, но не и за възрастни.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
18:28, 24.04.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Благодарение на силната си воля и желанието да проходи, Росина не спира с физическите упражнения, въпреки липсата на вертикализатор във Варна.

Росина Русева: "Това е един изключително важен уред за хора, които трайно са загубили възможността да се движат, тъй като, ако си представим, че един човек само лежи, той се нуждае от това нещо."

След терапията в полската клиника резултатът е на лице. До края на годината обаче Росина трябва да мине още два курса на лечение, но няма необходимите средства.

Росина Русева: "Надявам се изцяло на дарители, тъй като лечението е високо ефективно, но за съжаление продължително."

Росина събира пари за лечението си като изработва и продава колажи. Парите обаче не са достатъчни. Въпреки че самата се нуждае от помощ, тя организира не една благотворителна кампания в полза на тежко болни хора. И сега не е забравила за тях. Част от средствата от продажбата на колажите Росина ще дари за лечението на дете с церебрална парализа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Париж: Прогнози сочат, че Макрон ще спечели с лекота
От нашия пратеник в Париж: Прогнози сочат, че Макрон ще спечели с лекота
Приключи срещата между ГЕРБ и Обединените патриоти
Приключи срещата между ГЕРБ и Обединените патриоти