НОВИНИ

Първите седем години на наградите "Едмонд Демирджиян"

Произведения на всички досегашни лауреати на наградите "Едмонд Демирджиян" участват в изложба, подредена в пространството за съвременно изкуство „Кънтемпъръри спейс“ във Варна. За първи път художниците са обединени в еспозицията „Първите седем години“ - първите седем на наградите "Едмонд Демирджиян".

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов
18:15, 24.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Наградата "Едмонд Демирджиян" е основана от Мария Василева и Фондация „Едмонд Демирджиян“ през 2010 г. в памет на известния художник и барабанист, който винаги ще бъде помнен с голямата си страст към живописта.

Даниела Радева – куратор
"Наградата е на седем години вече, затова и заглавието на изложбата е първите седем години. Така че идеята на тази награда, идеята на издирването на един млад живописец, е свързана спомена за Едмонд Демирджиян, който беше много жизнен и работоспособен."

Всяка година фондация "Едмонд Демирджиян" присъжда награда на млад живописец под 30-те, който има потенциал и желание дългосрочно да се посвети на изкуството.

Даниела Радева – куратор
"На тази възраст те много бързо се развиват, повечето от работите се показват за първи път сега и ако вие познавате техни предишни неща, можете да видите разликата, развитието, това което се случва."

Платната от „Първите седем години“ ще останат в пространството за съвременно изкуство „Кънтемпъръри спейс“ във Варна до средата на май.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Краставичките на Базел тръгнаха по релсите в София
"Краставичките" на Базел тръгнаха по релсите в София
Еманюел Макрон и Марин льо Пен на втория тур на президентските избори
Еманюел Макрон и Марин льо Пен на втория тур на президентските избори