НОВИНИ

Патриотите получиха подкрепата на президента за коалиционно правителство

Ще положим усилия до края на месеца да имаме пълно подписано споразумение. Това заяви председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след консултациите на "Обединени патриоти" с президента преди връчването на мандат.

bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 24.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Валери Симеонов, съпредседател на "Обединени патриоти": Президентът разбира отговорността, която поемаме. Сподели, че след като се е запознал с нашата програма и със стратегическите приоритети до 2021 година заяви, че споделя и се солидализира с нашата програма. Пожела ни стабилност. Заяви, че можем да разчитаме на президентската институция във всяко полезно за България начинание.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че за първи път патриотични формации получават положителна оценка от президента, за това, че са европейски националистически организации.

Волен Сидеров, съпредседател на "Обединени патриоти": Радвам се, че държавен глава оценява патриотичните идеи като положителни. Радев сподели нашето виждане, че нямаме нужда от предсрочни избори. Обещахме си сътрудничество. Направих пожелание да няма разминаване между правителство и държавния глава.

Красимир Каракачанов заяви, че са запознали президента с амбициите си за пълен мандат.

Красимир Каракачанов, съпредседател на "Обединени патриоти": Нашите основни цели са създаване на стабилно правителство, което да изкара 4-годишния мандат. Запознахме президента, че нашата амбиция е пълен мандат, за да реализираме мерките.

Стремежът на Патриотите е внасяне на спокойствие и търсене на решение по важни теми като демографската криза във всичките ѝ измерения, вътрешната сигурност, състоянието на българската армия, доходите и икономическото развитие, суверенитета на Република България и пресичането на опита за вмешателство в политиката ѝ.

Каракачанов изрази надежда, че правителството и президента ще работят ръка за ръка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата влезе в КЕВР
Прокуратурата влезе в КЕВР
Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Трън, който блъсна 6-годишно дете
Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Трън, който блъсна 6-годишно дете