НОВИНИ

Художници с изложба за Левски

Две седмици преди 19 февруари в националната художествена галерия откриха изложбата "Васил Левски - символ и епоха". Целта на организаторите е да бъдат събрани най-хубавите творби, изобразяващи Апостола на свободата.

художници изложба левски
bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 04.02.2016
Чете се за: 00:35 мин.

Ще бъдат показани и картини, свързани с епохата на Дякона. Освен известните ще бъдат изложени и творби, които никога не са показвани пред публика.

Автори на произведенията са както големи майстори, така и млади таланти. В рамките на изложбата е предвидена театрална възстановка на процеса срещу Левски.

Силния емоционален заряд идва и от факта, че Апостола е разпитван в конака, върху чиито основи се издига днес Националната художествена галерия.

Васил Василев, председател на Общобългарски комитет "Васил Левски": Той вижда бесилото пред себе си и пак този човек успява да издържи на това огромно напрежение, и да не промълви името на един човек и да запази това, което може от организацията. Този човек е пример за всеки българин.

До кога ще продължи изложбата?

Васил Василев, председател на Общобългарски комитет "Васил Левски": Тя е до 20 март и се надявам много хора да дойдат да видят, защото това наистина е уникално нещо - да се съберат от всички музеи в страната, от всички галерии в страната най-хубавите работи за Левски, е постижение на Националната галерия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Давано е средно по 40 евро за един глас на изборите у нас
Проучване: Давано е средно по 40 евро за един глас на изборите у нас
Два товарни автомобила се удариха челно в Прохода на Републиката
Два товарни автомобила се удариха челно в Прохода на Републиката