НОВИНИ

Пияният шофьор на училищен автобус в Божурище е нямал предишни провинения

Вчера сутринта в Божурище хванаха с алкохол шофьор на автобус, който щял да каза ученици на екскурзия. Съгласно нормативните изисквания полицаите предприели обстойна проверка на шофьора на автобуса, на неговите документи и проверка за алкохол. Нарушения по отношение на задължителната документация не са били открити, но водачът е бил с положителна резултат за употреба на алкохол. Вижте повече в прякото включване на Юлия Наева.

Юлия Наева
от Юлия Наева
09:49, 22.10.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Практика е преди всяко организирано пътуване да информираме полицейското управление в град Сливница за пътуването и идват екипи на място и проверяват водачите и превозните средства, разказа Мая Карамфилова, директор на СУ "Летец Христо Топракчиев в Божурище.

Мая Карамфилова, директор на СУ "Летец Христо Топракчиев" в Божурище: Към 7:40 ми се обади г-н Григоров, който е началник на КАТ-Сливница и ми каза, че на място проверяват автобуса, но пробата на шофьора е положителна - 0,88 промила. Съответно информирахме фирмата превозвач, с която работим и до 40 минути те изпратиха нов шофьор с нов автобус, така че да може да се състои пътуването.

По телефона управителят на туристическата фирма Деница Иванова отбеляза, че автобусът е бил по-рано там и КАТ са реагирали навреме и затова екскурзията се е провела по план.

Тя каза, че досега не са имали проблем с този шофьор и имат система за контрол на служителите, която се изисква по наредба.

Деница Иванова, управителна туристическата фирма: Само че той излиза от гаража много преди да пристигне в училището, тъй като той е в по-отдалечен край на София и не можем да гарантираме от излизането на гаража до пристигането в училището.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-отровните риби в света са показани в Пловдив
Най-отровните риби в света са показани в Пловдив
Жената, изоставила бебето в Петрич, отрича да му е майка
Жената, изоставила бебето в Петрич, отрича да му е майка