НОВИНИ

Дипломация по време на Олимпиадата: Ким Йон-чен - медийната сензация в Пьонгчанг

Земетресение със сила 4,8 по Рихтер беше регистрирано в Южна Корея. Няма пострадали и разрушения. Епицентърът на труса е бил на около 160 километра от Пьонгчанг, където се провеждат Зимните олимпийски игри. Извън спорта, посещението на севернокорейската делегация продължава е във фокуса на новините. Сестрата на севернокорейския лидер се срещна днес с премиера на Южна Корея.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:17, 11.02.2018
Чете се за: 00:49 мин.
По света

1-0 за Пхенян. Този път Северна Корея заложи на "нежната дипломация" и изборът ѝ дава резултати. Тиха, спокойна и със загадъчна усмивка - Ким Йон-чен се превърна в медийната сензация на Зимните олимпийски игри. От три дни сестрата на севернокорейския лидер е във фокуса на обективите и името ѝ не слиза от водещите новини. Медиите я определиха като "чаровното настъпление" на Пхенян. Журналистическият интерес излезе от политическите измерения. В медиите се обсъждат дрехите на Ким Йон-чен, прическата ѝ, червилото ѝ, почеркът ѝ и дори скулите ѝ.

С няколко часа закъснение, държавната информационна агенция на Северна Корея съобщи за срещата на северкорейската делегация с президента на Южна Корея. В Пхенян, разговорът беше определен като "откровен и честен". В съобщението, обаче, не се съобщава, че севернокорейският лидер е поканил президента на Южна Корея да посети Севера. За поканата се разбра от екипа на южкорейския държавен глава, които съобщиха, че Мун Дже-ин приема предложението.

Днес Ким Йон-чен отново ще се срещне с южкорейския президент. Двамата ще присъстват в Сеул на втория и заключителен концерт на севернокорейския ансамбъл, който беше поканен за Зимните игри. По-рано днес сестрата на Ким чен ун беше приета от премиера на Южна Корея, а вчера изненадващо посети хокеен мач.

"Ким Йон-чен открадна шоуто на Олимпиадата", коментират анализатори. Но в Южна Корея остават разделени за посещението на севернокорейската делегация. Стотици участваха в демонстрация в Сеул срещу сближаването между двете Кореи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението по границата между Израел и Сирия продължава да се покачва
Напрежението по границата между Израел и Сирия продължава да се покачва
Билет за двама с намаление предлага Силистренският театър в седмицата на любовта
Билет за двама с намаление предлага Силистренският театър в седмицата на любовта