НОВИНИ

Кметът на Батак Петър Паунов е обвинен, че възлага обществени поръчки на сина си

Общинският съвет в Батак ще реши дали да поиска оставката на кмета Петър Паунов. Той е обвинен в незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот край язовир Батак и последвалата му продажба. Освен това кметът е възлагал обществени поръчки на фирма на сина си за 580 хиляди лева. На заседанието днес общинските съветници на ГЕРБ ще внесат искането за отстраняването на кмет.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
12:10, 03.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Атанас Коларов, общински съветник от ГЕРБ: Ръководството на ГЕРБ в Батак взе решение да поиска оставката на кмета на града Петър Паунов. Причината е уронване на престижа и доброто име на общината. Решението идва след разкритията, че кметът е възлагал обществени поръчки за 580 000 лева на фирма на сина му, както и че незаконно е променена собствеността на имот край язовир Батак, който след това е бил продаден. Искането за оставка ще бъде внесено в общинския съвет в града.

Обвинението към Паунов е, че е продал 100 дка имот, който е държавна собственост. Той го е преобразувал в частна-общинска и го е продал на трето лице за 2 400 лева. Има обвинения и че е поръчвал на фирмата на сина си големи обществени поръчки, които той е изпълнявал чрез своята фирма или чрез поставени лица. Тези обвинения обаче, все още не са доказани и проверката по тях предстои.

От Окръжната прокуратура заявиха, че той може да получи наказание от 1-8 години затвор. Заседанието на общинския съвет е в 16 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледният дух вече се усеща по улиците на Лондон
Коледният дух вече се усеща по улиците на Лондон
Няколко души са задържани при снощната акция на МВР в София
Няколко души са задържани при снощната акция на МВР в София