НОВИНИ

​Кметът на "Младост" Десислава Иванчева е подала заявление за платен отпуск

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева е подала заявление за платен отпуск. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Иванчева е в ареста с обвинение за вземане на подкуп в особено големи размери. Нейната заместничка Биляна Петрова и бившият кмет на района - Петко Дюлгеров са обвинени като помагачи. Премиерът Бойко Борисов днес коментира продължителния престой на улицата на Иванчева с белезници при задържането й.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова Цветелина Катанска
15:48, 23.04.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Близо 10 часа продължи задържането на районния кмет Десислава Иванчева в района на Министерството на спорта. Над 6 часа от тях Иванчева беше държана на улицата с белезници и това предизвика въпроси защо арестът й е отнел толкова много време.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Зададох въпрос и аз като вас за мястото, на което толкова дълго бяха стояли, дадоха ми отговор и аз го приемам - затова, че всяка една банкнота трябва да се опише по номер, да се провери от втори човек, с всичките им буквички от двете страни и понеже са много банкноти изисква много време. Давам пример, когато на времето преди няколко години имаше да не имена - беше оправдан човекът, защото пликът с пари не го бяха отворили да опишат, че парите са вътре и това беше достатъчно основание и правилно в съда да падне обвинението.

Премиерът разказа и как преди близо месец е говорил с Десислава Иванчева за облагородяване на парка до църквата в квартал Младост. Той е изпратил районната кметица при столичния кмет Йорданка Фандъкова, за да обсъдят финансова помощ за проекта. От своя страна Фандъкова днес обяви, че след ареста Иванчева си е пуснала платен отпуск чрез своя адвокат.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Беше подадено заявление за платен отпуск от страна на кмета на Младост и определен от нея през нейния адвокат до колкото зная, определен заместващия, който е един от заместник-кметовете, все още не съм се видяла или чула с него. Надявам се, да се нормализира работата, защото тя е много сериозна.

Фандъкова каза още, че се надява екипът на районният кмет на Младост бързо да възстанови ритъма си на работа. Тя подчерта, че в момента кметовете на районите Младост и Панчарево имат много важна задача - да подпомогнат Пътната агенция в придобиването на земя за разширението на Околовръстния път в участъка от южната дъга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари и здравни инспектори излязоха на протест
Лекари и здравни инспектори излязоха на протест
Кралев откри експертна група за почтеност в спорта (ВИДЕО)
Кралев откри експертна група за почтеност в спорта (ВИДЕО)