НОВИНИ

Kметът на "Mладост" се оплака от агресия от охранители след проверка на строеж

От грубо отношение при извършване на проверка на строителен обект миналата вечер се оплака кметът на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя е заснела клип от инцидента, който е публикувала в социалните мрежи.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
16:00, 24.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Малко след 22:00 часа кметът на "Младост" Десислава Иванчева получава сигнал, че от строежа срещу блок 303 се вдига шум и се излива бетон. На място Иванчева установява, че се излива бетон и наистина е шумно. Иска да ѝ покажат документите, които им позволява да работят през нощта. По нейни думи вместо това върху нея са се нахвърлили двамата охранители на обекта, които се опитват да я изгонят.

Десислава Иванчева, кмет на район "Младост": "Бутана, блъскана, беше ми взет телефонът, хвърлен на земята. Невероятно арогантно държание. Психически, физически тормоз, не съм спала цяла нощ. Супер възмутена съм, че някой може да си позволи такова посегателство върху физическо лице, да не говорим, че съм и длъжностно лице."

Иванчева вика полиция на място. Днес на фирмата инвеститор е съставен констативен акт за нарушение. Кметът е сезирал и Дирекцията за национален строителен контрол, от която е поискала да се извърши пълна проверка на строежа. Иванчева е пуснала жалба срещу двамата охранители, както и срещу мъж, представил се за служител от фирмата инвеститор. Според нея не само не спряло агресията на охранителите, а заснел и Иванчева без нейното съгласие.

Към този момент от фирмата инвеститор се въздържат от коментар по случая.

Служител на обекта, който не пожела да застане пред камерата ни, обясни, че не работят нощем, но вчера се е наложило, тъй като изливането на бетон не можело да се прекъсва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истанбулската конвенция на кантар в парламента
Истанбулската конвенция на кантар в парламента
14-годишният Дениз, обвинен в убийството на бездомник във Варна, остава в ареста
14-годишният Дениз, обвинен в убийството на бездомник във Варна, остава в ареста