НОВИНИ

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева не смята да подава оставка

Напрежението в столичния квартал "Младост" расте. Седем месеца след като беше избран кметът на района Десислава Иванчева, инициативният комитет, който я издигна, оттегли подкрепата си. Преди два дни оставка подаде и заместникът на Иванчева - Никола Вапцаров. Днес се оказа, че не всички от инициативния комитет оттеглят подкрепата си, а самата Иванчева продължава да държи на позициите си.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:50, 14.06.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева обясни, че само двама души от инициативният комитет, който я издигна през миналата есен, са оттеглили подкрепата си.

Десислава Иванчева, кмет на район "Младост": Това е политическа игра, трябва да е ясно на гражданите, че на нас не ни е лесно, тъй като се опитват от всякакви страни да ни саботират и да покажат, че ние гражданите не можем да се справим.

- Ние ще се противопоставяме, за да докажем, че си оставаме гражданско общество и че не можем да бъдем контролирани.

На място пред общината тази сутрин бяха дошли защитници на кмета.

Димитър Дизов: Политиците плачат, гражданите трябва да се радват.
Аделина Георгиева: Аз съм от гражданите, които започнаха протестите още лятото миналата година и искам да заявя, че хората, които протестираме не само не сме си оттеглили подкрепата от Десислава Иванчева, а продължаваме да я подкрепяме и ще правим това до края.

Според подалият оставка зам.-кмет Никола Вапцаров обаче, общината в момента не работи законно.

Никола Вапцаров, зам. кмет на район "Младост" в оставка: Аз мога само да ѝ дам този съвет да внимава как спазва законите, защото законите определено не са спазени, процедурите не се спазват, има груби нарушения и в ЗОП и изобщо във всички видове конкурси.

Критиката му беше подкрепена и от общинският съветник Войслав Тодоров.

Войслав Тодоров, общински съветник: Когато влезе в общината един човек без административен опит, ще му трябва време, за да се научи. Това нещо продължава първо твърде дълго и второ започва забавянето на все повече и повече проекти в общината.

Иванчева засега не планира да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 700 свободни места за първокласници в Пловдив
Повече от 700 свободни места за първокласници в Пловдив
МВР: На Кулата няма задържани от Гранична полиция, само митничари
МВР: На "Кулата" няма задържани от "Гранична полиция", само митничари