НОВИНИ

КНСБ: Заплатата може да се увеличава с по 100 лева за следващите 4 години

Според КНСБ, работната заплата у нас може да се увеличава с по 100 лева през следващите 4 години, защото развитието на икономиката го позволява. Лидерът на синдиката Пламен Димитров смята, че само така българите ще останат да работят у нас, а няма да търсят реализация в чужбина.

кнсб заплатата увеличава 100 лева следващите години
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 03.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.

Един от най-важните въпроси, които бъдещото правителство трябва да реши, е формирането на бюджета за следващата година. В него ключовият момент е повишаването на доходите и изравняването на почасовите ставки със страните от Западна Европа.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: 100-120 до 150 лева увеличение годишно не само, че е наложително, икономически възможно, но според нас - жизнено необходимо, ако искаме да запазим кадрите, тези които, независимо, за кои говорим кадри, даже за нискоквалифицираните вече говорим, които масово напускат нашата мила родина. Така че за 2017 това, което върви в момента в много предприятия, в много сектори, ние продължаваме да си искаме поне сто лева увеличение на всички работни заплати.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозия в метрото в Санкт Петербург. Съобщава се за 10 жертви
Експлозия в метрото в Санкт Петербург. Съобщава се за 10 жертви
Изплащането на пенсиите през този месец ще започне на 6 април
Изплащането на пенсиите през този месец ще започне на 6 април