НОВИНИ

Експлозия в метрото в Санкт Петербург. Съобщава се за 10 жертви

Първоначално беше съобщена за два взрива в метрото в Санкт Петербург - на станция "Сенная площадь" и "Технологически университет". По-късно стана ясно, че е взривен вагон между двете станции. Според руските медии 10 души са загинали, а по последна информация ранените са близо 50. В интернет се появиха любителски кадри, които показват избити врати на влаковете и как пътници помагат на пострадали хора. Районът е отцепен. Има много полицейски автомобили и линейки. Върви евакуация на засегнатите спирки. Вече са затворени всички метростанции в града.Руският президент Владимир Путин, който е на работна среща в Санкт Петербург, е уведомен за атаката. По думите му, се работи по всички версии за взрива - терористична атака или деяние от криминално-битов характер

Експлозия в метрото в Санкт Петербург. Съобщава се за 10 жертви
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 03.04.2017 (извънредно)
15674
Чете се за: 00:30 мин.
По света
;;

Според местни медии, взривът не е били с голяма мощност - около 300 грама тротилов еквивалент и вертоятно е бил заложен в самия вагон. Причината за многото жертви обаче е фактът, че бомбата е била пълна с дребни елементи.

На място вече работи екип от следователи, за да направи първичен оглед.

Риа Новости съобщи, че 41 медицински екипи са изпратени на мястото на атаката. По думите на говорителката на вице-губернатора на Санкт Петербург Игор Албин 25 души, включително и едно дете, са откарани в болница.

Мерките за сигурност в метрото на Москва вече са завишени. Появи се информация, че е възможно органите на реда да са имали информация за готвещо нападение, защото тази сутрин друга метростанция "Черная речка" е била затворена за около 45 минути заради безстопанствен предмет. След извършена проверка не е било установено нищо нередно.

След експлозията в Санкт Петербург повишиха мерките за сигурност и в Москва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуята на София ще бъде осветена в зелено
Статуята на София ще бъде осветена в зелено
КНСБ: Заплатата може да се увеличава с по 100 лева за следващите 4 години
КНСБ: Заплатата може да се увеличава с по 100 лева за следващите 4 години