НОВИНИ

Коледни подаръци "на светло" за децата в Перник

Необичаен начин на раздаване на коледните подаръци на децата в детска градина в Перник. Заради мерки за сигурност изненадите за малките бяха поставени в прозрачни опаковки. Повод за това дадоха атентатите в Париж от 13 ноември.

bnt avatar logo
от Екатерина Велинова
16:26, 21.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
Още

На Коледното тържество в детска градина "Калина Малина" бяха въведени превантивни мерки за сигурност. Това е решение на директора, взето след издадената заповед на кмета на града - Вяра Церовска за засилен контрол в детските заведения при зачестилите терористични прояви в Европа.

Михаела Ивайлова - директор на ОДЗ "Калина Малина": В следствие на тази заповед сама реших, че не е редно в детската ми градина да влязат 250 кашона, които да бъдат опаковани, без да съм сигурна в съдържанието им.

Молбата на директора към родителите била всички подаръци да бъдат опаковани в прозрачен плик, за да се вижда съдържанието им. Родителите приемат идеята положително, оценяват загрижеността на педагога.

Гергана Първанова - родител: Одобряваме идеята и я приветстваме, защото в днешните смутни времена общо взето се налагат и такива мерки. По-добре да се знае какво има вътре, отколкото да има опасност от неприятни инциденти.
Елисавета Димитрова - родител: Приемам идеята. Трябва да се знае какво има, все пак са деца, за тяхната безопасност.

Без значение от опаковката, Добрият старец раздаде на всички деца подаръци. Влакчета, кукли, детски колички и домакински уреди бяха част от списъка с желания, които той изпълни. А усмихнатите лица на малчуганите озариха сутринта му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста обвинения в побой на 3-годишно момче
Оставиха в ареста обвинения в побой на 3-годишно момче
Поли Генова спечели Eurostar Awards
Поли Генова спечели Eurostar Awards