НОВИНИ

Усилена подготовка преди коледното матине в Софийската филхармония

Последната репетиция на Софийската филхармония преди тазгодишното Коледно матине се проведе днес. Концертът, който БНТ2 ще излъчи пряко в програмата си, ще бъде на 25 декември от 11 часа в зала „България“. В него за първи път ще вземе участие и Детският филхармоничен хор.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 23.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Тази година в програмата на Коледното матине са включени няколко варианта на песента „Аве Мария“от различни композитори. Произведения на Чайковски, Шуберт, Лехар, и едни от най-популярните коледни песни, изпълнени под палката на диригента Найден Тодоров, също ще зарадват публиката.

Найден Тодоров, диригент, Директор на Софийската филхармония: За мен лично Коледа е един празник и на семейството и на любов и решихме да използваме такива произведения в концерта, за да създадем на хората усещането за такъв вид празник. Постарали сме се за всеки един човек, който вижда себе си в този празник, да има по нещо.

Солисти на концерта са Еделина Кънева и Михаил Михайлов.

Еделина Кънева, оперна певица: Това, което аз трябва да изпея, е Аве Мария. Ще пея оперетната ария, която е на Лехар "Моите устни целуват с жар" е българският превод. Аз ще я изпея на български, за да могат всички хора да разберат какво искам да им кажа в коледната утрин.
Найден Тодоров, диригент, Директор на Софийската филхармония: Най-накрая се появява "Бъдещето" - а именно Детският филхармоничен хор. Те ще изпеят едни от на-популярните коледни песни. За финал - "Тиха нощ, свята нощ".

Репетициите за Коледното матине вървят с пълна сила, въпреки почивния ден. А музикантите споделят, че за хората, които обичат музиката, тя не е работа, а удоволствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа под наем
Дядо Коледа под наем
Търси се коледният дух в крайните квартали на София
Търси се коледният дух в крайните квартали на София