НОВИНИ

"Коматевско шосе" в Пловдив - готово до октомври

Коматевско шосе ще бъде готово през месец октомври, обяви кметът на Пловдив - Иван Тотев. Забавянето по ремонта на трасето се дължи на проучването на археологически находки. За първи път в града под тепетата 90% от ремонтирания участък е върху артефакти.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
21:00, 28.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В общинската администрация няма постъпило искане за протест на жители от квартал "Коматево". Работата по пътя продължава с добри темпове гарантираха от Община Пловдив.

Иван Тотев – кмет на Пловдив: "В момента се довършва полагането на кабели около стадион "Ботев". ВиК имат две пресичания с подвързване на водопроводи, около стадиона остава за доизграждане и трасето за газификацията. Това са дейности, които трябва да приключат бързо, и другата седмица може да говорим за създаване на пътно легло от "Остромила" към "Коматево". Обективно е възможно с тези темпове да се работи и да се приключи месец октомври."

До 1-ви септември ще бъде готова отсечката, която свързва Коматевско шосе с квартал "Остромила". Там експериментално ще се направят асфалтови тротоари. Новият път между Пловдив и Коматево ще съкрати времето за придвижване заради разширението и по-голямата си пропускливост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концерт, вдъхновен от „Междузведни войни“ се проведе в Астана
Концерт, вдъхновен от „Междузведни войни“ се проведе в Астана
Взривиха банкомат в столичния квартал Младост
Взривиха банкомат в столичния квартал Младост