НОВИНИ

Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията при обиск на склад в столичния квартал Кремиковци. Кутиите са били скрити в палета с дървен материал. В началото на месеца, цигари укрити по същия начин бяха намерени на пристанището в Бургас. Версията на разследващите е, че стоката идва от Русия.

bnt avatar logo
от Васил Детелинов
18:44, 15.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
нова акция контрабандата откриха цигари 920 хиляди лева софия

В началото на август при митническа проверка на корабен контейнер, граничната полиция в Бургас открива над 111 хиляди кутии цигари без бандерол, скрити в палета иглолистен материал. Пратката идва от Русия, а получателя е софийска фирма.

Седмица по-късно столичната полиция се натъква на друга голяма партида незаконни цигари. В хале в квартал Кремиковци са открити близо 123 хиляди кутии за над 922 хиляди лева. Отново са скрити в дървен материал.

ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Начинът на укриването е, че самите дъски са издълбани, най- вероятно на фреза, в тях са били открити цигари без акцизен български бандерол. Марката е "Реджина". След това дъските са били покрити с идентичен фурнир, който да заличи тази интервенция върху дъските.
Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: Установените факти мотивират извод, че действително е налице канал за контрабандни цигари.
ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Да се надяваме, че с тези наши успешни действия сме прекратили неговата дейност.

Разследващите са установили получателя на пратката в България,но все още няма задържани. Според полицията, цигарите не са познати на българския пазар и най-вероятно са предназначени за повторен износ. Общата стойност на откритата стока без бандерол в София и Бургас е близо 2 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази са направили първи оглед на потъналия кораб „Мопанг
Водолази са направили първи оглед на потъналия кораб „Мопанг"
Във Варна завърши ветроходната регата Кор Кароли
Във Варна завърши ветроходната регата "Кор Кароли"