Според данни на Националния статистически институт българинът консумира крайно недостатъчно бобови култури на година. Последните изследвания доказват, че те са част от здравословното хранене и задължително трябва да присъстват на трапезата ни, твърдят учени от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Студенти от учебното заведение демонстрираха разнообразно меню, приготвено от бобови култури.Вижте репортажа на Златка Далчева.
Десетки хиляди хронично болни пациенти могат да останат без лекарства след Нова година
Проф. Ива Христова: Мутирал щам на грипа набира скорост във Великобритания, няма да подмине и България
Протестът на професионалистите по здравни грижи: Нашето заплащане стана ябълката на раздора
Специалистите по здравни грижи протестираха, властта обеща програма, с която да ги подпомага финансово
Асен Василев: Това е първа стъпка към това България да стане нормална, европейска държава