НОВИНИ

Контейнери по улиците

„Джобове“ за контейнери в София са запълнени с плочки, а кофите пречат на преминаващите коли по булевард „Княгиня Мария Луиза“ в София. На новоизградената улица „Атанас Дуков“ пък контейнерите са разположени по велоалеите.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:57, 04.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Новоизградената улица „Атанас Дуков“ в квартал "Лозенец" има изградени велоалеи, но не и джобове за многобройните контейнери за боклук. Така кофите са или на улицата или стоят на велоалеите.

"Аз често карам колело и не мога да разбера как на нов булевард няма джобове, а кофите стоят тук..."

След запитване на екипа на БНТ 2 Столичната община разпореди проверка, която да даде отговор на въпроса защо на новопостроена улица няма обособени места за кофите. Зрители на БНТ 2 сигнализираха за запълнени “джобове“ до кръстовището на булевардите “Тодор Александров“ и „Княгиня Мария Луиза“. От Столичната община заявиха, че отговорност за запълването носи "Метрополитен" – фирмата, която е изградила метростанция „Сердика“ и наземния участък около нея. От там обаче не са на същото мнение.

"По одобрен проект и предписание на Столичен инспекторат са изпълнени „джобове“ за контейнери за смет по булевард „Княгиня Мария Луиза“ в ремонтираните участъци. „Метрополитен“ ЕАД в качеството си на Възложител на обекта не носи отговорност за запълването на въпросните „джобове“."

От Столичната община разпоредиха повторна проверка по случая, за да се установи кой е запълнил джобовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай с инвестиции в Карлово и Бургас
Китай с инвестиции в Карлово и Бургас
Крайни мерки заради ниска изкупна цена
Крайни мерки заради ниска изкупна цена