НОВИНИ

Засилени, но дискретни мерки за сигурност в София в новогодишната нощ

По традиция столичани и гости на София могат да посрещнат Новата година на открито със "Сцена под звездите". Българската национална телевизия и Столичната община организират концерта на площад "Княз Александър I" в новогодишната нощ. Вече сме доказали, че изпълняваме обещанията за горещи ритми и много настроение, така със сигурност ще бъде и утре вечер, въпреки студеното време.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:04, 30.12.2015
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Антон Златанов, зам.-директор на СДВР: "Ще бъдат осигурени контролни пунктове, където хората ще бъдат проверявани. Естествено не като на футболен мач или на някакво друго такова събитие, но визуално, празник е и проявяваме разбиране към хората, които ще се веселят. Но все пак, много пияни лица, склонни да проявяват агресия няма да бъдат допускани, за да не пречат на спокойствието на другите. Няма да бъдат допускани хора със стъклени бутилки и други опасни предмети. Молим всички да проявят разбиране и да оставят тези предмети вкъщи или по автомобилите си, паркирани по-далеч от района. Пак казвам, молим за разбиране, но всеки ще бъде проверен в необходимия обем, така че всички да могат да се веселят на едно сигурно място."

За поредна година можем да отброим заедно последните секунди на отиващата си и да посрещнем първите мигове на Новата година с надеждите и пожеланията да бъде здрава и добра, да ни носи късмет, любов и балагоденствие.

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: "
Всяка година, заедно с общината се стараем най-много да направим незабравима за хората Новата година и се надявам, че всяка следваща остава все по-прекрасни спомени у тях, защото целта е да можем да дарим усмивка и хората да получат една усмивка и тяхната възможност да дарят и да получат. Това е смисъла на посрещането на Новата година всички заедно - тук."
Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Успяхме да създадем тази емоция у хората и всяка година все повече хора идват на площада. Тази година очакваме отново много софиянци и гости на София да дойдат тук."
;

Започваме утре вечер в 22, а метрото и градският транспорт в столицата ще работят цяла нощ. Така че елате на площад "Княз Александър I", за да посрещнем заедно Новата 2016-та със звездите и под звездите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 През февруари започват проучвания за газ в Силистар
През февруари започват проучвания за газ в "Силистар"
​Рок на Нова година в Пловдив
​Рок на Нова година в Пловдив