НОВИНИ

Корнелия Нинова: Лъжат, мажат, ще крадат, а народът ще плаща нов заем

Властолюбието победи разума и сметката ще я плати народът. Това е впечатлението на Корнелия Нинова от "БСП - лява България" за вчерашния дебат за вота на недоверие. Според нея нито един от смислените въпроси не е получил смислен отговор. Здравният министър се е държал арогантно, самонадеяно и самодостатъчно.

Росица Белева
от Росица Белева
08:36, 18.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
корнелия нинова лъжат мажат крадат народът плаща нов заем

Целта на вота била опит да се предотврати това, което ни чака от април, обясни Нинова. Да се влее малко разум, така че да се коригира тази политика.

Относно прекратените обществени поръчки от правителството Нинова смята, че отвън е оказан натиск върху премиера. Вероятно става въпрос за европейско влияние.

Лъжат, мажат, ще крадат, народът ще плаща нов заем, така Нинова коментира действията на кабинета. Има много противоречиви позиции на управляващите, което води до извода, че не са подготвени и има някакво замазване.

Казват: поръчките са законни. Тогава защо ги прекратявате? Казват: имам съмнения за корупция. Тогава защо тези поръчки не са в прокуратурата. Защо инфраструктурната компания, която е направила проекта за АМ "Хемус", е оценила проекта за 400 млн. лева, а вие сте сключили за 800 млн. лева. И този, който е сключил договора, ще понесе ли отговорност, ако сте чисти докрай и се борите с корупцията.

Според Нинова ще бъде теглен нов заем за изпълнение на проекта за АМ "Хемус", тъй като няма пари от еврофондовете и от бюджета.

За президентските избори Нинова заяви, че в БСП още не са говорили нито за профила на президентската двойка, нито за персоналните лица.


Вижте пълния запис на разговора в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш затворник катастрофира след гонка с полицаи
Бивш затворник катастрофира след гонка с полицаи
Руските удари в Сирия продължават, Канада прекрати своите
Руските удари в Сирия продължават, Канада прекрати своите