САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Крадци на кабели оставиха 20 влака без парно

Крадци отмъкнаха електрически кабели от Централната жп гара в София и оставиха над 20 влака без парно. Това е втората нагла кражба, извършена почти на едно и също място само в рамките на 48 часа.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
19:41, 20.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

С откраднатите кабели се подава ток на всички влакове на централната жп гара. Кабелите стоят заключени в специални кабини.

Преди 48 часа крадците разбиват отоплителна кабина като тази и открадват всичките кабели. БДЖ взема мерки и веднага след това слага по-нови и по-сигурни катинари, за да спрат крадците. Това обаче не дава резултат.

Това, обаче, не дава резултат. Два дни по-късно от този вагон са отмъкнати 60 метра кабели и общо пораженията от двете кражби са 130 метра кабели за около 14 хиляди лева.

Иван Дончев, ръководител на вагонно депо - Надежда: "И тоя път ни изненадаха. - Как ви изненадаха? - Срязаха кабелите, които излизат точно от вагоноотоплителя, които не са в кабинки затворени... Предполага се, че крадците много добре знаят къде и какво има на гарата, защото действат бързо и организирано".

По информация на БНТ, за да заблудят и забавят полицията крадците първо отрязали два кабела в западната част на гарата. След това се отправили към източната, отрязали повечето кабели и заплашили работника във вагона със специална ножица за рязане на кабели.

Оттук нататък следите на крадците се губят, а 20 от влаковете на гарата остават без отопление.

- Докога ще бъда така ситуацията?
- Предния път бяхме казали 10 дни, справихме се за 2 дни, този път ще ни бъде по-трудно".

По информация на БНТ камери са заснели кражбата на кабели, но на тях се виждат само силуети. От МВР заявиха за "По света и у нас", че са видели крадците и започнали да ги преследват, но не успели да ги заловят. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Купуваме билет за метрото със смарфона си
Купуваме билет за метрото със смарфона си
Плочките на булевард Витоша отново за ремонт
Плочките на булевард "Витоша" отново за ремонт