НОВИНИ

Крадци на кабели оставиха 20 влака без парно

Крадци отмъкнаха електрически кабели от Централната жп гара в София и оставиха над 20 влака без парно. Това е втората нагла кражба, извършена почти на едно и също място само в рамките на 48 часа.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
19:41, 20.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

С откраднатите кабели се подава ток на всички влакове на централната жп гара. Кабелите стоят заключени в специални кабини.

Преди 48 часа крадците разбиват отоплителна кабина като тази и открадват всичките кабели. БДЖ взема мерки и веднага след това слага по-нови и по-сигурни катинари, за да спрат крадците. Това обаче не дава резултат.

Това, обаче, не дава резултат. Два дни по-късно от този вагон са отмъкнати 60 метра кабели и общо пораженията от двете кражби са 130 метра кабели за около 14 хиляди лева.

Иван Дончев, ръководител на вагонно депо - Надежда: "И тоя път ни изненадаха. - Как ви изненадаха? - Срязаха кабелите, които излизат точно от вагоноотоплителя, които не са в кабинки затворени... Предполага се, че крадците много добре знаят къде и какво има на гарата, защото действат бързо и организирано".

По информация на БНТ, за да заблудят и забавят полицията крадците първо отрязали два кабела в западната част на гарата. След това се отправили към източната, отрязали повечето кабели и заплашили работника във вагона със специална ножица за рязане на кабели.

Оттук нататък следите на крадците се губят, а 20 от влаковете на гарата остават без отопление.

- Докога ще бъда така ситуацията?
- Предния път бяхме казали 10 дни, справихме се за 2 дни, този път ще ни бъде по-трудно".

По информация на БНТ камери са заснели кражбата на кабели, но на тях се виждат само силуети. От МВР заявиха за "По света и у нас", че са видели крадците и започнали да ги преследват, но не успели да ги заловят. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Купуваме билет за метрото със смарфона си
Купуваме билет за метрото със смарфона си
Плочките на булевард Витоша отново за ремонт
Плочките на булевард "Витоша" отново за ремонт