НОВИНИ

Кралски бал във Версай връща времето за туристите

630 гости на бал във Версай имаха шанса да се потопят в атмосферата отпреди векове, когато Франция била управлявана от крале и кралици. Това стана възможно със специалните костюми, в които бяха облечени те, и автентичната обстановка в двореца.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:59, 29.05.2019
Чете се за: 00:47 мин.
Още

37-годишният Коди Джефрис е фризьор от Хюстън в САЩ, който не крие любовта си към Франция, нейната история и мода. Тази година успява да посети Париж и едно специално събитие в двореца Версай - бал с костюми от кралско време.

Коди Джефрис, САЩ: Това е сбъдната мечта. Ние сме от Хюстан, Тексас и там нямаме много такива събития, но винаги съм искал да дойда тук и накрая се случи.

Джефрис сам изработил своя костюм и този на най-добрата си приятелка, която го придружава в Париж. Отнело му цяла година, за да ги направи.

Пищните костюми и яркия грим на гостите на бала привличат вниманието и на две американски момичета от Бостън, които по това време са във Версай като част от семейната обиколка в Европа.

Шийрън, туристка от САЩ: Толкова е бляскаво! Сякаш оживява цяла епоха. Има прекрасни костюми, изглеждат изключително красиви. Нали? Това е друга епоха! Свикнали сме с модерните технологии и затова е невероятно да се върнем назад във времето с всички тези костюми и грим.

Тази година темата на бала е "Мария Антоанета и модата". А гостите на събитието са от целия свят. За да могат да присъстват обаче те купуват билети на цена между 150 и 510 евро. Билетите са четири категории, които дават достъп до различни мероприятия, сред които уроци по барокови танци или концерт.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакваното поскъпване на тока няма да се отрази на цените на хляба
Очакваното поскъпване на тока няма да се отрази на цените на хляба
Погребват Ники Лауда във Виена
Погребват Ники Лауда във Виена