НОВИНИ

​Красимир Велчев: Нямаше как Турция да се извини на България ден преди изборите

Не мога да кажа, че новините от Букурещ са лоши. Едва ли някой, който се занимава с политика, е разчитал, че точно Турция ще се извини на България и то един ден преди техните избори - това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Според всички анализатори, изявлението на външния министър Мевлют Чавушоглу за турска намеса в промените в Закона за вероизповеданията у нас е било подготовка за утрешните избори и втвърдяване на електората.

bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 30.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След повече от 5 часа разговори между премиера Бойко Борисов и турския вицепрезидент Октай, българският министър-председател каза, че турската страна по никакъв начин не е приела, че има вина за казаното от външния министър Чавушоглу и твърди, че това по никакъв начин не е намеса във външните работи на страната ни. Красимир Велчев посочи, че изказва адмирации към българския премиер.

Той попита защо отново към ГЕРБ се отправят обвинения, тъй като решението Законът за вероизповеданията да влезе в парламента е на КСНС при президента.

Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: На последното заседание на първо четене на закона, когато той можеше да се блокира, гласувалите бяха 8 "за" и двама "против". Ако БСП присъстваха на това заседание с техните 6 народни представители - резултатът щеше да бъде 8 на 8. Законът щеше да бъде блокиран и нямаше да влезе в зала. Те какво искат да кажат? Корнелия Нинова какво иска да каже? Нека обясни защо не пусна своите депутати в комисия. Сега излиза, че те ще разследват на кого и как е оказвано влияние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоша реколта в Добруджа заради сушата
Лоша реколта в Добруджа заради сушата
20 семейства от Пловдив остават без дом
20 семейства от Пловдив остават без дом