НОВИНИ

Красимир Янков: Очакванията към новото ръководство на БСП са големи

Очакванията към новото ръководство на БСП са големи. Това каза в студиото на "Още от деня" депутатът от левицата Красимир Янков. По думите му, вчерашното заседание на Националното ръководство не може да се определи като чистка.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 15.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Една година след избирането ѝ за председател, Корнелия Нинова направи своето лично предложение за екип, с който ще работи и на който има доверие, каза Янков. До този момент не бяха разпределени конкретните ангажименти на всеки един от Изпълнителното бюро. Вероятно и логиката е, че тя приключва с ангажименти и смята, че се освобождава от зависимости, може би такива, каквито се тълкуват във връзка с нейното избиране. Защото самото ѝизбиране на конгреса беше заради авторитета ѝ, допълни още Красимир Янков.

Красимир Янков, депутат от БСП: Според мен, трябва да има повече отношение към авторитетни, натрупали опит членове на Националния съвет, които се чувстват пренебрегнати. А техния опит е безценен. Това, което се провокира и като тълкува, като напрежение, може би е заради това. Защото уважавани хора в партията не се провокира тяхното мнение да бъде тема за дискусия и тогава колективния орган с мнозинство да вземе най-правилното решение. Това е демократичното и това е начина, по който функционира БСП.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 години по-късно: В памет на жертвите от погрома в Босилеградско (май 1917г.)
100 години по-късно: В памет на жертвите от погрома в Босилеградско (май 1917г.)
Парламентарната комисия за замърсената с уран вода заседава в Хасково
Парламентарната комисия за замърсената с уран вода заседава в Хасково