НОВИНИ

Да сме съпричастни към проблемите на хората с увреждания, призова Румен Радев

Кои са необходимите промени, които ще доведат до пълноценната интеграция на всички хора с увреждания на пазара на труда. Това е целта на кръгла маса, която се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 10.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В изказването си той подчерта, че форумът съвпада с протеста на майките на деца с увреждания. Заяви, че към техните проблеми трябва да сме дълбоко съпричастни като общество. Категоричен е, че това изисква бързи и справедливи законови решения и финансови ангажименти.

Днешната дискусия е замислена още миналата година като ангажимент на държавния глава, когато той се срещна с представители на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. В разговорите участват всички заинтересовани страни.

Румен Радев, президент на България: Дългът ни като общество към тези хора съвсем не се заключава в това да осигурим някаква лична пенсия или социални помощи. Това е най-лесният начин тези хора да бъдат изключени. Моралният дълг, който имаме всички ние - това е да направим така, да изградим такава обществена среда, че тези хора да бъдат включени пълноценно с трудова заетост.
Адриана Стоименова, заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания: Хората с увреждания да имат възможността да работят. Да не разчитат изцяло, както много напоследък се тръби, на социалното подпомагане. Ние хората с увреждания не искаме това. Искаме да имаме равни права.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава наблюдението на двата язовира, които преляха край село Ракита
Продължава наблюдението на двата язовира, които преляха край село Ракита
Няколко столични квартала са без ток заради инцидент с високоволтово съоръжение
Няколко столични квартала са без ток заради инцидент с високоволтово съоръжение