НОВИНИ

Криминалисти разкриха оранжерия за отглеждане на канабис

Криминалисти на столичното Второ РУ разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

криминалисти разкриха оранжерия отглеждане канабис
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 04.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Операцията е реализирана на 2 март на територията на ж. к. „Надежда“. В хода й е извършено претърсване на адрес, обитаван от известния на полицията Р. А. /42 г./. Там криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В тях имало 87 канабисови растения, достигнали различен стадий на развитие.

За растежа им били създадени оптимални условия. Наркооранжерията от закрит тип била снабдена с нагревателни лампи, отражатели, изградена поливна система, съоръжения за отчитане и поддържане влажност на въздуха, вентилационна система. При извършените действия са иззети над 2 килограма зелена тревиста маса, открити са и над 4000 къса цигари без бандерол.

След осъществено взаимодействие със служители на ЧЕЗ ЕООД е извършена проверка и е установено неправомерно включване към електропреносната мрежа.
Р.А. е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куока - животното, което обича селфита
Куока - животното, което обича селфита
Състезатели по конен спорт във Варна откриха сезона на Тодоровден
Състезатели по конен спорт във Варна откриха сезона на Тодоровден