НОВИНИ

Крум Зарков, БСП: Готвим се за евентуални предсрочни избори

Не гледаме със злорадство на този спектакъл, който не радва никого. Така коментира поисканата оставката на Валери Симеонова и последвалия коалиционен съвет на ОП зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. Искаме правителството да си отиде заради това, за което заслужава, а именни заради несправяне с ключовите проблеми на обществото, а не заради 3-4 човека, които не могат да се разберат, добави той и каза, че БСП се готви за евентуални предсрочни избори.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 23.10.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Патриотите играят - искат не, искат - ролята на патерица, която държи ГЕРБ на власт. Основата е в несправянето с ключово проблеми на обществото, затова искаме оставката на правителството, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Крум Зарков зам.председател на ПГ на "БСП за България": Ние се подготвяме сериозно, имаме документ "Визия за България", с който обикаляме страната. Опитваме се да направим така, че ключови политики да бъдат заложени още преди евентуалните предсрочни избори, които стават все по-реалистични.

Постигнахме пряк контакт с хиляди хора и десетки и стотици организации, заяви още Зарков. Той обясни, че днес са обсъждали алтернативен Бюджет - и посочи, че за пенсиите предлагат преизчисление на всички пенсии така че да се преодолее първо разликата, която съществува между староотпуснатите и новите, които създават сериозни напрежения, за да има справедливо увеличение на всички пенсии. Предлагаме и по-висок таван и много други неща, добави зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

И бе категоричен, че един от начините за сваляне на правителството е вотът на недоверие, който са подготвили за трети път.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел отхвърли проектобюджета на Италия заради прекомерни разходи
Брюксел отхвърли проектобюджета на Италия заради прекомерни разходи
Комисията по досиетата показа публично архивите на ДС
Комисията по досиетата показа публично архивите на ДС