НОВИНИ

Лозан Панов се срещна с ръководството на БСП заради антикорупционния закон

След срещата си с БСП във връзка с антикорупционния им закон, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че създаването на още един антикорупционен орган с дублиращи функции, без ясни механизми за контрол и отчетност, цели само заобикаляне на основната тема - реформа на прокуратурата. Същото е и мнението му за законопроекта на ГЕРБ. По думите на Панов дебатът за това кой да назначава новият орган президентът или парламентът е спор за овладяване на нови властови позиции. Лозан Панов все пак подкрепи идеите на левицата антикорупционния орган да има разследващи функции и председателят му да се назначава от президента.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:51, 08.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
Лозан Панов, председател на ВКС: Основният въпрос, който трябва да се постави, е и сега има институции, които са компетенти във връзка с корупционни действия, и сега има институции които извършват аналитични функции и сега има институции, които имат достатъчно експертен потенциал да вършат тази дейност. Въпросът е защо не го правят Защо това не се случва и с какво ще се промени всичко в страната на тема корупция със създаването на още един такъв орган? Никой не отговаря на въпроса : колко ще струва това на данъкоплатеца.
Корнелия Нинова, председател на БСП: Това което предлагаме не дублира работата на тези органи. То привнася нещо ново , а именно разследването. Защото тези органи досега се занимават със събиране на информация - аналитична структура има БОРКОР , но те не правят разследване. Оставаме на различни позиции по отношение на прокуратурата. Г-н Панов смята, че трябва да се направи по-комплексна реформа и тя да обхваща и прокуратурата . Това минава през промяна в конституцията, което БСП не споделя като мнение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил избухна в центъра на Киев, има един загинал
Автомобил избухна в центъра на Киев, има един загинал
Горящ автовоз блокира за часове движението по АМ Струма
Горящ автовоз блокира за часове движението по АМ "Струма"