НОВИНИ

Ат. Атанасов: Работим за създаване на съюз - алтернатива на днешното управление

Още през декември ние от ДСБ заявихме и сега получихме подкрепа на всички наши организации да бъдем опозиция на това упрваление по ред причини, които вчера бяха изтъкнати в различните изказвания на нашите членове, това каза в студиото на "Денят започва" ген. Атанас Атанасов - депутат от РБ. Той заяви още, че първата точка в резолюцията на националното събрание на ДСБ подтвърждава позицията на ръководството за опозиция на това управление.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 14.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Относно въпросът с Реформаторския блок, ген. Атанасов заяви, че са поискали за известно време доверие от членовете и от делегатите на събранието не заради Кунева и Лукарски, които по думите му, няма да се откажат от властта. От ДСБ са поискали известно време да се опитат да върнат блока на първоначалните заявени ценности и програма заради избирателите, които са гласували за РБ.

"Защото не малка част, може би 30-40% от гласовете, които получи РБ на парламентарните избори бяха не за партиите в него, а затова, защото беше обединена десницата. Ние не можем да си позволим да цепим десницата. Иначе кой е в управление и кой в опозиция - това зависи от действията. И понеже съм в опозиция, ще продължавам да критикувам управляващите, защото пък това е полезно за държавата. Последната точка в нашата резолюция също е много важна - ние получихме доверие и подкрепа от членовете и делегатите на нашето събрание да работим за създаване на широк съюз, който да бъде политическа алтернатива на днешното управление. Това е нашата задача оттук нататък. В този съюз би следвало да поканим и би следвало да привлечем и тези, които ни подкрепиха като РБ", каза още ген. Атанас Атанасов.

Вижте целия разговор с ген. Атанас Атанасов в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1 милион долара за палестинска учителка
1 милион долара за палестинска учителка
Проф. Чуков: Атентатът в Анкара е на Ислямска държава или прокюрдски субект
Проф. Чуков: Атентатът в Анкара е на "Ислямска държава" или прокюрдски субект