НОВИНИ

LED осветление в училищните дворове в Благоевград

Монтират LED осветление във всички училищни дворове и спортни площадки в Благоевград. Това се прави за по-голяма безопасност на учениците в тъмните часове на деня. Идеята е специалните прожектори да осветяват освен спортните площадки и игрищата и периметъра около тях, за да предотвратяват вандалски прояви. Само преди седмици в едно от централните училища на града – Трето основно, вандали счупиха стъклата на много прозорци в тъмната част на деня.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
17:20, 15.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Трето основно училище е едно от първите, в които се монтира енергоспестяващото осветление в Благоевград. От години от училището се надяват на подобна помощ за по-добро осветяване на двора, защото собствените им средства никога не са стигали за справяне с проблема.

Васил Чолаков – заместник-директор на Трето ОУ „Димитър Талев” Благоевград
"Виждате изкопните работи са приключили. Очакваме всеки момент да бъде монтиран стълб, на който ще бъдат монтирани осветителни тела от последния модел LED осветление, което ще ни гарантира една относителна осветеност на двора."

Осветяването на площадки имат и друга цел, да приканят децата към спортуване и занимания на открито.

Атанас Камбитов – кмет на Община Благоевград
"Във всяко училище имаме график в рамките на максимум две седмици навсякъде ще бъде изградено такова осветление. Следващата крачка е изграждане на видеонаблюдение във всички училища."

В Трето училище вече са предприели мерки за наблюдение на двора, като са монтирали още три камери, които обхващат цялата зона за игра, както и входа на двора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгорялото училище в Карнобат отново отвори врати
Изгорялото училище в Карнобат отново отвори врати
Деца с увреждания остават без образование
Деца с увреждания остават без образование