НОВИНИ

Пребитият шеф на ортопедията може да изгуби зрението на едното си око

Жесток побой в София. Завеждащият клиниката по ортопедия в болница "Света Анна" професор Стефан Станчев бе нападнат и пребит рано тази сутрин. Лекарят е с тежка травма на главата и има опасност да загуби едното си око.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
15:03, 05.04.2016 (обновена)
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Вместо да пристигне на работа както всеки ден в 8 ч. сутринта, професор Стефан Станчев е докаран с линейка в болницата, в която е ръководител на ортопедията. Колегите му го вкарват в операционната, където той претърпява серия от интервенции. Заради силните удари по главата, се е наложило част от лицевия му череп да бъде изградена наново. Прогнозата на невролозите е, че черепно-мозъчната травма може да бъде преодоляна. Колегите на професора очакват, че още днес ще могат да го изведат от медикаментозната кома.

д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Света Анна": "Във всички случай той ще бъде възстановен, ще води нормален начин на живот. Единственото нещо, за което не сме категорично сигурни е степента на възстановяване на едното око".
д-р Желю Димов, началник на Клиника по лицево-челюстна хирургия: "Окото най-вероятно ще бъде загубено, защото има руптура на цялото око".

Дотук се стига след като рано сутринта 58-годишният професор е нападнат пред дома си в квартал "Белите брези", докато разхожда кучето си преди работа.

Това е мястото, на което рано тази сутрин професор Станчев от Окръжна болница става жертва на побой. По-късно през деня кървавите следи бяха заличени.

- Според това, което аз чух тука от приятели, всичко е станало много бързо, хората са били с маски.

- Имал ли е проблеми, заплахи, подобно нещо случвало ли се е друг път?

- Никога не съм чувал за такова нещо.
Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР: "Има индикации за това, че преди време е извършен опит за физическа интервенция върху доктор Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така".
;

- Все пак от близки научихте ли вероятна мотивация за цялото това нещо?

Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР: "Да, разговаряли сме с близките, имаме насоки".
Георги Костов, главен секретар на МВР: "В момента вече има образувано досъдебно производство и текат неотложните процесуално-следствени действия. Рано е да даваме становища откъде би могло да идва мотивът".

Издирването на тримата нападатели продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Прозрачност без граници подаде оставка заради Панамагейт
Шефът на "Прозрачност без граници" подаде оставка заради "Панамагейт"
​КАТ спира от движение колите със затъмнени стъкла
​КАТ спира от движение колите със затъмнени стъкла