НОВИНИ

​КАТ спира от движение колите със затъмнени стъкла

КАТ затяга правилата на пътя. Пътната полиция вече ще спира от движение всички коли със затъмнени предни стъкла и автомобили с преправени двигатели и шумни ауспуси. Досега за такова нарушение водачът се наказваше с глоба от 20 лева. С новите правила няма да може да се обжалва, а паричната санкция скача пет пъти.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
14:39, 05.04.2016 (обновена)
6410
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция" към СДВР: Когато колегите спрат такъв автомобил, който е с умишлено затъмнени предни стъкла, с такова фолио му се издава заповед за спиране от движение. Отнема му се едната част от свидетелството за регистрация. Автомобилът има право да се придвижи само до мястото за домуване. Спира се от движение автомобилът, не му тече Гражданската отговорност, държа да подчертая.

В първия ден на акцията са спрени от движение седем автомобила. Колите ще се връщат отново на пътя, веднага след отстраняване на неправилно залепеното фолио и преминаването през технически преглед в КАТ.

От днес влиза в сила и служебното дерегистриране на коли без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Регистрациите ще се възстановяват също автоматично - при предоставяне на данни от Гаранционния фонд, или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка "Гражданска отговорност". Глобата за несключена задължителна застраховка обаче пада от 400 на 250 лв. за физическо лице.

Днес започна и акцията на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, които пускат в търговската мрежа 7 милиона захарчета със съвети за безопасно шофиране. Те ще са насочени срещу най-честите нарушения на пътя - високата скорост, карането без колани и предпазни каски и в подкрепа на безопасността на пътя за мотористи, шофьори, деца и пешеходци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пребитият шеф на ортопедията може да изгуби зрението на едното си око
Пребитият шеф на ортопедията може да изгуби зрението на едното си око
Наполеон в Света Елена (ГАЛЕРИЯ)
"Наполеон в Света Елена" (ГАЛЕРИЯ)