НОВИНИ

Нова мода в битовата престъпност

Нова мода сред обирджиите. Крадците влизат в къщите по време на вечеря, когато всички са заедно на едно място, а в останалата част от жилището няма никого.

bnt avatar logo
от Е. Янева
11:14, 05.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Въпреки че кражбите за първото тримесечие на 2016 година са с 25% по-малко в сравнение с тези за същия период от миналата година, трябва да внимаваме с крадците дори когато сме си вкъщи. Те влизат през отворени и затворени прозорци, както и през вратите на балконите. Ако не искаме да бъдем ограбени, не трябва да споделяме в социалните мрежи, че ще пътуваме, както и да казваме за това на много хора.

Николай Ничев - инспектор "Престъпления против собствеността и културно-историческите ценности": "ПВЦ или алуминиева дограма, това е еластичен материал, който много лесно се манипулира, лесно се взломява, но има и един много лесен и не толкова скъп начин за защита, монтират се допълнителни заключващи се механизми от вътрешната страна, може да ги монтира самата фирма или да се закупят допълнително".

- А допълнителните ключалки защитават ли хората?

"Защитават ги, да, минимумът е 2, но по-добре да бъдат 3. Вратата трябва да бъде солидна, ако е дървена трябва да е тежка и здрава. Ако е метална, трябва да бъде истински метал, а не ламарина, която може да се отреже с ножица, защото сме виждали и такива случаи".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на туристите в Пловдив
Ръст на туристите в Пловдив
Пребиха шефа на ортопедията в УМБАЛ Св. Анна
Пребиха шефа на ортопедията в УМБАЛ "Св. Анна"