НОВИНИ

Лекари в Разград се вдигнаха на бунт

Лекарите в разградската болница се вдигнаха на протест срещу готвената смяна на техния директор д-р Марин Керчев и отказаха да започнат работа.

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 28.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Лекарите излязоха на протест пред сградата на лечебното заведение малко преди началото на насроченото общо събрание на акционерите, на което рокадата трябваше да бъде обявена официално. 20 доктори са подали молби за напускане в знак на протест срещу случващото се, обявиха недоволните. Протестът стресна представителя на държавата и той не се яви на общото събрание. Така то пропадна, а д-р Керчев запази поста си поне до 14 юли, когато е резервната дата за форума.

д-р Евгения Керчева: Когато д-р Керчев влезе в длъжност, въведе правила за работа, оборудва пет отделения с модерна апаратура и даде възможност на пациентите да се лекуват по модерен начин. Лекари с висок професионализъм дойдоха да работят с тази апаратура, това обаче не се оцени подобаващо от определен кръг от хора.

Лекарите успокоиха, че въпреки протеста им, спешните случаи ще бъдат обслужени безпроблемно.

д-р Драгомир Николов: Днес няма да се върнем по работните си места, докато не мине общото събрание. За да не страдат гражданите на Разград, ние няма да оставим никого, защото сме пристрастни към тези хора, осигурили сме линейки и за всеки спешен случай сме направили уговорки със съседните градове, които очакват. Няма да бъде върнат нито един спешен пациент днес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинската болница в Дупница получи заем за разплащане на дълговете
Общинската болница в Дупница получи заем за разплащане на дълговете
Лиляна Павлова: Логичното място на НДК е в Министерство на културата
Лиляна Павлова: Логичното място на НДК е в Министерство на културата