НОВИНИ

​Лекарите от "Пирогов" с личен паник бутон в кабинетите си

Лекарите от "Пирогов" ще имат личен паник бутон в кабинетите си - това беше решено днес на среща на ръководството на болницата и представители на МВР. Броят на служителите, охраняващи лечебното заведение, няма да бъде увеличен.

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 13.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Причините за промените са свързани с последния инцидент с пострадали медици от неделя, когато мъж нападна екипа, оказвал му първа помощ. Лечебното заведение ще осигури средства за личния паник бутон на медиците.

По този начин болницата иска да предотврати подобни инциденти. За повече сигурност пациентите ще се разделят на две групи: спешни и не спешни, и ще преминават през два различни входа.

Професор Милан Миланов - директор на "Пирогов": Въпросът остава открит - дали този инцидент можеше да бъде предотвратен. За нас реакцията на МВР беше доста добра в случая. Това, заради което хората излязоха на протест, е общо взето беше едно желание за бързина на действията, което беше изпълнено.

Георги Костов - главeн секретар на МВР: Нашите служители са били в кабинета на третата минута. Възможно ли е да свалим на две минути, нали със съответните технически средства.

Георги Костов - главeн секретар на МВР: Да речем паник бутон. Да има перманентна комуникация, ако има видео наблюдение в кабинетите за оказване на лекарска помощ, но тогава влизаме в колизия с лекарската тайна и с правото на конфиденциалност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съкровищата на Перперикон
Съкровищата на Перперикон
БНТ и милостиви хора събраха 10 000 лева за операция на жена
БНТ и милостиви хора събраха 10 000 лева за операция на жена