НОВИНИ

Лексиконът - фейсбукът на 70-те години

Как са изглеждали социалните мрежи преди ерата на интернет показва изложба в пловдивското училище „Софроний Врачански“. Ученици и родители са издирили запазени предмети и униформи, които носят духа на 70-те и 80-те години на 20-и век. Бабите и дядовците също са се включили с архивни снимки.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
18:11, 08.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Подредените лексикони безапелационно са избрани от децата за фейсбука на мама и татко от ученическите години. В тях те отговарят на най-различни въпроси.

Тошка Ботевa – ръководител на проекта: "Какво бихте направили, ако сте господар на света и доста от отговорите са: "Бих направил всички хора щастливи." По същия начин днес виждам, че децата пишат на стената си."

В изложбата има и училищна техника – ролков магнетофон, пишеща машина и грамофон.

Пенко Рисков - директор на СОУ „Софроний Врачански”: "Завчера се чуди едно дете какъв е този компакт диск. Много е голям."

Нито един родител обаче не посмял да даде бележника си за изложбата. Затова има само един подобен експонат, но пък пълен с шестици.

Пенко Рисков - директор на СОУ „Софроний Врачански”: "Страничката, която отразява поведението на ученика е озаглавена „Бележки”, на днешните бележници страничката е „Забележки”.

Според обещанието на министъра на образованието от догодина в бележници отново ще се чете „Бележки” така, както е било и през 80-те.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акад. проф. Сава Гроздев: Двойките се дължат на неправилно поставения тест
Акад. проф. Сава Гроздев: Двойките се дължат на неправилно поставения тест
Въпреки обира в Хасково, хората ще си получат пенсиите
Въпреки обира в Хасково, хората ще си получат пенсиите