НОВИНИ

1 500 000 лева за пътен възел до Требич

Гражданско недоволство стана причина правителството да отпуснe 1,5 млн. лева за за изграждане на пътен възел на Северната тангента до квартал Требич. Целта е да се облекчи трафика и да намалеят задръстванията.

bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 08.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Неведнъж жителите на кварталите "Илиянци", "Бенковски" и Требич" алармираха, че са изолирани от скоростния път и нямат достъп до новото съоръжение. След строителството на тангентата се оказа, че старите пътища през които минава трафика от Требич, са непроходими и не е предвидена възможност за излаз на потока от автомобили на тангентата.

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с жители на района и им обеща, че е работата по изграждането на локалите и улиците ще започне веднага.

Бойко Борисов, министър-председател: Глобихте ни 1,5 млн. лева на практика, без да имаме никаква вина, но отивайте хората да са спокойни. Бързо стройте, АПИ каквото трябва правете и да стане факт. Така че точката ви е приета, днес ще ви пратим парите и почвайте. Като стане готово ще дойдем и ще ни благодарите. Сега, бързо да строите и архитектът да върши работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЦ си остава парламентарна група
БДЦ си остава парламентарна група
Социалната пенсия за старост се увеличава с 2,6 на сто от юли
Социалната пенсия за старост се увеличава с 2,6 на сто от юли